Ohana

Afgelopen week weer een training Lomi Lomi gedaan.

Vanaf dag 1 had er reuze veel zin in. Net als wanneer je een Lomi Lomi wilt ontvangen, ging ik zonder verwachtingen. Het enige wat ik graag wilde, was genieten en dat heb ik gedaan, volop!!

De eerste dag begon uiteraard met een rondje kennismaking. Al snel stonden we met elkaar te dansen in de massageruimte, uiteraard op Hawaiiaanse muziek. De massagetafels bleven vandaag nog aan de kant. Ondanks de teleurstelling, dat ik vandaag nog niet mocht masseren, zocht ik toch heel vrolijk mijn logeeradres op.

De dagen erop waren één groot feest. Waar ik de tweede dag bijna huppelend naar m’n overnachtingsadres wilde gaan, wilde ik de dagen erop ook wel ’s morgens al huppelend naar de training. Wat heb ik weer veel geleerd en wat waren het mooie dagen met allemaal fijne mensen om mij heen.

We vormden een waar Ohana. Een verbroedering, soort van familie. In onze situatie zonder bloedband maar wel met het naar elkaar omkijken, het zorgen voor elkaar en elkaar veiligheid bieden. Tijdens de lunch deelden we onze maaltijden met elkaar, wat ook weer aan de saamhorigheid bijdroeg.

Op mijn laatste trainingsdag viel er de terugweg niks te huppelen. De training was afgesloten en (voorlopig) over en uit. Voorlopig, want in september ga ik weer. 😊

Met dank aan @MarianHuisman. Marian is een geweldig mens, ze deelt haar kennis van de Hawaiiaanse gebruiken en de Lomi Lomi met liefde. Kennis die ze zelf heeft opgedaan op o.a. Hawaii. Aloha Marian!

Ze zet zich ook elders in de wereld in, om lokale bevolkingen een beter leven te gunnen. Zo was ze onlangs in Tanzania en is ze teruggekomen met mooie doeken. Ik hoop op mijn beurt weer een steentje bij te dragen, en heb een paar doeken bij Marian gekocht die ik ga gebruiken bij de Lomi Lomi die ik in mijn praktijk geef.

Wie mij een klein beetje kent, weet dat ik gek op olifanten ben en dat ik ze ooit nog eens in het echt en in hun habitat, hoop te zien.
Wie iets van mijn kleindochter weet, weet dat zij een giraf op haar kamer heeft staan.

Ik kon dus niet kiezen